Skip to content

ORGANIZAREA CASEI

Organizarea casei în stil kon mari

Ce este Metoda Kon Mari?

Este o metoda care consta în organizarea și aranjarea casei, apartamentului, biroului, pe scurt, a mediului. Este o tehnica care a fost dezvoltata de Mărie Kondo, un guru japonez al gospodăriei. Ai prea spune chiar ca este unul dintre singurii oameni specializați în curățenie. Metoda Kon Mari consta în a-ți pune casa în ordine aproape definitiv.

Există șase reguli de bază pentru a începe:

Angajați-vă să faceți ordine.
Imaginează-ți stilul tău ideal de viață.
Terminați mai întâi aruncarea. Înainte de a scăpa de articole, mulțumiți sincer fiecărui articol pentru că și-a îndeplinit scopul.
Ordonat după categorie, nu locație.
Urmați ordinea corecta.
Întreabă-te că trezește bucurie

Și cinci categorii de abordat:

1.Haine   2.Carti   3.Hartii   4.Komodo (a.k.a.Articole diverse)    5.Elemente sentimentale

 

organizarea casei

De ce este Kon Mari atât de eficient?

Nu sunt mulți oameni care să fi studiat la fel de mult curățenia, ordinea, organizarea ca Marie Kondo. De la o vârstă fragedă, a fost obsedată de toate lucrurile de depozitare și organizare în casa ei.
În timp ce mulți oameni asociază metoda ei cu aranjarea, este vorba într-adevăr de a arunca articolele care nu au valoare. Pentru a determina ceea ce face tăietura, Kondo te pune să începi prin a scoate totul din dulapuri și sertare (categoria unu), toate cărțile de pe rafturi (categoria a doua), toate documentele din birou și pubelele tale.

Principiile Kon Mari

Conform metodei Kon Mari, trebuie să luați fiecare articol individual, să îl luați fizic în mâini, să îl priviți și să vă puneți două întrebări simple:
acest articol de îmbrăcăminte îmi aduce bucurie „Spark Joy”? 

și 

este acest articol cu adevărat util?
Dacă răspundem da la aceste două întrebări, de obicei vom păstra obiectul. În unele cazuri, se poate ca obiectul să nu ne aducă bucurie dar să fie foarte util așa că va trebui să-l păstrăm, dar acestea sunt excepții. Daca obiectul iti aduce bucurie il vei pastra, altfel il punem la gramada si scapam de el.

Am nevoie de lista de verificare Kon Mari?

Odată ce ați aruncat articole din fiecare categorie, ar trebui să aveți un set mult mai mic de articole rămase pe care le puteți returna în diferite dulapuri, sertare, rafturi și cutii. Rețineți că trebuie să finalizați o categorie înainte de a trece la următoarea.

Deoarece alegeți în mod activ articole care stârnesc bucurie și renunțați la ceea ce nu, intenția metodei KonMari este de a ajunge la o casă fără dezordine, care este mai capabilă să aducă mai multă bucurie și prosperitate în viața dumneavoastră. În timp ce face ordine, ea te încurajează să vizualizezi viața pe care vrei să o trăiești – să fii mai puțin stresat, de exemplu – și ceea ce ai nevoie pentru a ajunge acolo. Orice lucru care nu va ajuta în acea călătorie nu merită spațiul tău, spune ea.

Începe întotdeauna cu hainele, e o idee bună, e ceva mai puțin personal și mai ușor de gestionat. Așa că vom face asta cu hainele și apoi vom face asta cu orice tip de obiect care se află în casa ta. Articole de bucătărie, produse de uz casnic, lenjerie de pat, alimente, unelte și așa mai departe.

Organizarea casei - o viață mai buna!

Trecerea primului pas poate fi lungă, poate dura timp, nu este ceva ce trebuie să faci în grabă. Fă- ți timp să o faci pas cu pas, câte un tip de obiect.

Când se face acest lucru, va fi mult mai ușor să vă depozitați articolele. Toate sfaturile Pinterest vor fi utile și interesante pentru a vă organiza mai bine casa.

Dacă ți-ai făcut treaba bine, vei fi purificat aproximativ 50% din obiectele din casa ta, ceea ce este absolut magnific.
Este un 1 pas spre o casă ordonată, un 1 pas către o viață minimalistă, un 1 pas către o viață mai simplă și mai fericită.

Va mai poate interesa și:

ORGANIZAREA CASEI

Organizarea casei în stil kon mari Ce este Metoda Kon Mari? Este o metoda care consta în organizarea și aranjarea casei, apartamentului, biroului, pe scurt,

Read More »
Facebook
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *