Skip to content

JUCARIILE COPIILOR SUNT INTR-ADEVÃR CURATE?

IGIENIZARE JUCARII

Igienizare jucării – Pentru a evita dezordinea, clasificați jucăriile pe categorii: separați păpușile de animalele de pluș, cărțile de jucării. Apoi depozitați-le în cutii. Poți alege cutii din lemn, coșuri de răchită sau orice alt recipient care se potrivește cu mobilierul și decorul tău.

Astfel, nu vei mai gasi jucarii in cele mai neasteptate colturi ale casei.

Dar cum rămâne cu curățarea jucăriilor? Copiii noștri petrec mult timp cu jucăriile lor, le sărută, le pun la gură după ce le aruncă pe pământ și le plimba peste tot. Jucăriile și alte animale de pluș poartă viruși și germeni. Pentru ca ei să se distreze și să ne odihnim liniștiți, iată o serie de sfaturi utile care vă vor ajuta să păstrați jucăriile și animalele de pluș curate și dezinfectate. Ca regulă generală, este recomandabil să spălați în mod regulat jucăriile cu apă și săpun.

JUCĂRII DIN PLUȘ, PĂPUȘI ȘI JUCĂRII DIN TESATURÃ

Jucăriile de pluș, bumbac sau poliester pot fi spălate la mașină. Pentru cele care nu pot fi bãgate in masina de spãlat, puneti-le intr-o punga de plastic si puneti-le la congelator timp de 24 de ore pentru a elimina acarienii. Pentru petele incapatanate, poti folosi bicarbonat de sodiu inainte de a le pune in masina de spalat rufe si poti adauga chiar si o lingura de otet alb pentru clatire. Cu o perie, îndepărtați bicarbonatul de sodiu rămas de pe animalul de pluș pe care l-ați spălat.

JUCĂRII DIN PLASTIC

Jucăriile din plastic pot fi curățate cu apă caldă și săpun. Asigurați-vă că le clătiți bine înainte de a le returna copiilor. O soluție de casă este amestecarea apei cu o picătură de oțet alb ca alternativă la agenți de curățare și degresare abrazive. Puteți pulveriza această loțiune pe jucării, lăsați-o să acționeze 15 minute și clătiți bine. Puteți folosi și o linguriță de bicarbonat de sodiu amestecat cu apă în loc de oțet alb. Dar aveți grijă, clătiți întotdeauna jucăriile și folosiți o cârpă curată pentru a șterge bine jucăriile din plastic sau din lemn.

JUCĂRII MESTECATE DE COPII

Jucăriile pe care bebelușii le baga în gură sunt cele care necesită cea mai mare atenție, acestea trebuie dezinfectate și sterilizate corect. Cea mai eficientă metodă este să fierbeți apă și să înmuiați jucăriile timp de 10 minute. De asemenea, le puteți pune în mașina de spălat vase cu un ciclu zilnic. Asigurați-vă că sunt reci înainte de a le da înapoi copiilor dvs. pentru a se juca. Pentru cele care nu se pot spăla cu apă clocotită, dezinfectați-le cu apă și oțet. După ce ai terminat de spălat, clătește-le și pune-le la uscat.

JUCĂRII CU BATERIE

Jucăriile cu baterii pot fi spălate cu o cârpă umezită cu alcool. Pentru o spălare temeinică, utilizați o perie cu peri moi. Nu uitați să scoateți bateriile înainte de spălare.

Pentru a spăla jucăriile, nu folosiți produse precum clorul sau cele mai agresive produse de uz casnic, deoarece deși dezinfectează, pot deveni toxice pentru copii dacă jucăria este poroasă sau pe ea există resturi.

Dacă curățați în mod regulat jucăriile, acestea vor rămâne ca noi mult mai mult timp și pot fi folosite de veri sau de frați.

TE MAI POATE INTERESA SI:

ORGANIZAREA CASEI

Organizarea casei în stil kon mari Ce este Metoda Kon Mari? Este o metoda care consta în organizarea și aranjarea casei, apartamentului, biroului, pe scurt,

Read More »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *